Programma

AdobeStock_107221222

De Summer Swim School biedt een leuk en succesvol programma voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar. Wanneer deelnemers al een bepaald zwemniveau hebben bij aanvang van deze week, is het afzwemmen voor een officieel A,B of C diploma haalbaar.

Kinderen met minder zwemervaring, kunnen grote vooruitgang behalen én wellicht in een tweede week al hun A diploma halen.

Als een diploma nog niet realistisch is, de Summer Swim School  een uitstekende voorbereiding op het verdere leertraject, ook bij een andere zwemschool.

Kwaliteitsvoorwaarden:

  • Groepsgrootte van max 6 kinderen, allen op hetzelfde niveau met vaste instructeur.
  • De kinderen worden individueel gemonitord en begeleid met het oog op de afzwemdatum.
  • De zwemcoaches spreken Nederlands en Engels.
  • Op de 3e lesdag horen ouders of de zwemmer kan afzwemmen op de zondag erna.

Programma

Dag 1:

Ouders en kinderen worden ontvangen en krijgen introductie over de methoden en kennismaking met instructeurs. De kinderen beginnen op het niveau zoals zij zijn ingeschreven. Indien nodig, verplaatst de zwemmer na de pauze naar een andere groep ( hoger of lager niveau).

De kinderen krijgen de stickerkaart mee welke hoort bij het niveau van hun niveau. Middels krullen en stickers communiceren de instructeurs met de ouders over de lesinhoud en voortgang.

YPSC_Francesstefanie-17

Dag 2:

De zwemlessen worden voortgezet; eerst herhalen we de oefeningen van de dag ervoor en daarna een introductie van een nieuwe vaardigheid. Zwemslagen worden geinstalleerd en het conditie wordt dagelijks opgebouwd. Dit wordt afgewisseld met de diverse survival oefeningen en leuke spelletjes.

Dag 3:

Aan het einde van deze lesdag , kan de vaste instructeur beoordelen of het afzwemmen realistisch is. Dit wordt met een extra brief aan de ouders gecommuniceerd. Vanaf de volgende dag dient de zwemmer zijn complete afzwem outfit mee te brengen.

Dag 4:

De zwemlessen worden voortgezet. De lessen worden gevuld met herhalingen van de oefeningen van de dag ervoor en een introductie van een nieuwe vaardigheid. Zwemslagen worden afgewisseld en het conditie wordt dagelijks opgebouwd. Dit wordt afgewisseld met de diverse survival oefeningen en leuke spelletjes.

Dag 5:

De zwemlessen worden voortgezet. De afzwem kandidaten oefenen nogmaals het hele diplomaprogramma in de juiste volgorde.  De kinderen die niet afzwemmen krijgen een certificaat en ronden de zwemweek feestelijk af.

Dag 6:

Rustdag

Dag 7: Afzwemmen !

Dagelijks:

Het is een programma van bijna 2 uur,  in een veilige omgeving met een vaste instructeur. Tussentijd houden we een plaspauze met gezonde snacks.  De laatste paar minuten vult de instructeur de stickerkaart in. De kinderen krijgen dan limonade en nog een snack terwijl zij al uit het water zijn en gaan opdrogen.

WhatsApp chat